Nyheder

Blinde og Svagsynedes Idrætsforening (BSI) udbyder
nye goalball- og gymnastikhold for børn, unge og voksne i alle aldre!

 

 

BSI har fornøjelsen af at starte en række nye gymnastik- og goalballhold op i efteråret 2022.

Alle vores hold starter op med en åben træning, hvor ALLE er velkomne! BSI vil til disse åbne træninger byde på sodavand, kage og hyggeligt selskab.

Gymnastik for blinde og svagsynede børn i alderen 2-12 år i København

Glæd dig til bevægelse, nærvær og leg sammen med dit barn og andre ligesindede i trygge rammer. Børneidræt i BSI giver dit barn bevægelse, leg og gode venskaber.

Bevægelse, sansemotorisk, kropskontrol og motoriske færdigheder er alfa og omega for trivsel, sundhed, selvtillid og selvværd. Fysisk aktivitet giver glade børn og er en forudsætning for den fysiske, psykiske og sociale udvikling – man lærer med hele kroppen.

Der vil være fokus på bevægelser, der styrker kropsbevidsthed, balance, stabilitet og koordination. Vi skal bl.a. løbe, hoppe, kravle, trille, dreje, vippe, skubbe, trække, tumle, spille bold osv. Alt sammen med elementer af leg og sjov.

Første dag vil være mandag d. 12. september 2022 kl. 16:15-17:15 på Instituttet for Blinde og Svagsynede, Rymarksvej 1, 2900 Hellerup.

Tilmelding og yderligere info fås hos Ricky Nielsen på 22 22 61 59 eller på ricky@bsi-klub.dk

 

Gymnastik for voksne i København

Motion og bevægelse er med til at danne fællesskaber, gode oplevelser og venner for livet. BSI kan nu igen tilbyde gymnastik og fysisk træning for voksne blinde og svagsynede. Gymnastikholdet i BSI er et hold, som rummer et tæt socialt fællesskab med altid højt humør og som formår at presse hver enkelt deltager på deres niveau.

Træningen indledes altid med en grundig opvarmning af led og muskler, der typisk består af puls- og svingøvelser, hvorefter kroppen ved hjælp af cirkeltræning bliver arbejdet igennem på en række stationer. Træningen afsluttes med en udstrækning af kroppen, så du kan blive smidigere og endnu bedre til at udføre øvelserne til næstkommende træning.

Der bliver altid taget hensyn til individuelle skavanker og forbehold, så hvis du har brug for værktøjerne til at røre dig, få en sundere, stærkere og mere velfungerende krop og samtidig kan lide at være social, så er gymnastikholdet lige noget for dig!

Første dag vil være mandag d. 12. september 2022 kl. 17:30-19:00 på Instituttet for Blinde og Svagsynede, Rymarksvej 1, 2900 Hellerup.

 

Goalball – unge og voksen brede træning i København

Vi starter nu et goalball-hold op for unge og voksne.

Goalball er en hold- og boldsport, der er særligt tilrettelagt personer med et synshandicap, som er både motorisk, fysisk og mentalt udfordrende, men som også kan tilpasses mange forskellige niveauer.

Goalball spilles med en bold med klokker i, så man kan orientere sig efter boldens lyd. Goalballbanen er taktilt opmærket med snore i gulvet, så man kan mærke, hvor man er. For at sikre, at alle har samme forudsætninger, spilles der med maske eller bind for øjnene. I BSI har vi en lang historik med goalball, hvor vi blandt andet har deltaget i goalballturneringer i Danmark og udlandet.

Goalball er især vigtigt for fællesskabet og sammenholdet, og det kan være med til at give unge og voksne en masse fælles succesoplevelser samt troen på sig selv i andre sammenhænge, fx i skolen eller arbejde, i deres netværk af seende venner og familiemedlemmer.

På dette hold vil der være plads til alle unge og voksne, der har lyst til at spille goalball på hyggeniveau. Vi vil stræbe efter at tage godt imod både nye unge og voksne, der har lyst til at prøve kræfter med goalball, og sørge for at vores eksisterende breddespillere får en god og hyggelig træning.

Første dag vil være torsdag d. 15. september kl. 19:00-21:00 på Instituttet for Blinde og Svagsynede, Rymarksvej 1, 2900 Hellerup.